Mutlaka Oku !!

Değerli internet platformum okuyucuları lütfen sitemizde bulunan reklamlara bir kere tıklayarak bizede yardımda bulunabilirsiniz. Biz sizden çok bir şey istemiyoruz sadece sayfanın altında üstünde olan reklamlara 1 defa tıklayın açılan sayfayıda kapatabilirsiniz.Tıkladığınız reklamlar virüs değildir. Bilgisiyarınıza yada telefonunuza hiçbir türlü zarar vermez sadece biz o reklamlardan sizin tıklamalarınızla kazanç sağlıyoruz onu da çok görmeyiniz !! İyi günler

Apk Nedir ?

Merhaba arkadaşlar;

Teknoloji dünyasında yer alan birbirinden farklı binlerce dosya uzantısından bir tanesi de .APK. Google’nin Android sistemi için geliştirilmiştir.

.APK dosya uzantısının açılımı Android Application Package’tir. Türkçe olarak Android Uygulama Paketi demektir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarımıza program yüklemek istediğimizde bu programların .exe uzantılı yükleme dosyalarını görmüşüzdür. İşte .APK uzantısı da .EXE uzantısı ile aynı mantıktadır, fakat .APK uzantılı dosyalar Android’lere uygulamalar, yazılımlar yüklemek için kullanılmaktadır.

Google’nin Android marketi olan Google Play’deki tüm uygulamalar Android telefonlarda çalıştırılabilmesi için .APK olarak yer almaktadır. Geliştiriciler de kendi uygulamalarını geliştirirken bu dosya formatında hazırlamaktadırlar.

APK paket dosyası içinde uygulamanın çalışması için gerekli tüm bileşenler bulunur. Ayrıca DEX dosyası gibi kaynak bilgileri veya AndroidManifest.xml gibi dosyaları da içerir. APK dosyası sıkıştırılmış halde olduğundan normal bilgisayarda kolayca açılamaz.
Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »
Yorumun için teşekkürler